Folkhälsodag på Bjärnums idrottsplats

BJÄRNUM. Tipsrunda, grillad korv och boulespel lockade femtiotalet seniorer till Bjärnums idrottsplats.

SPF Trivsam Bjärnum anordnar sedan några år tillbaka varje år en folkhälsodag. Denna gång var den förlagd till idrottsplatsen i Bjärnum.

Starten på eftermiddagen var en tipspromenad, där de femton frågorna var konstruerade av en av tredjeklasserna i Bjärnums skola. Det var trevliga och lite speciella frågor som eleverna säkert haft roligt med när de skrevs. Trots att frågorna var på tredjeklassnivå, lyckades ingen få femton rätt. Närmast med tretton rätt var, Marianne Hjalmarsson och Maj-Britt Selander, som båda fick dela första pris.

Efter att hjärnan fått arbeta var det dags för grillad korv. Grillmästarna Pär Göransson och Nils-Göran Lindqvist, hade fullt upp med att serva de närvarande. Samvaron med medhavd fika fortsatte, denna dag i skuggan för de flesta, då solen värmde bra.

Föreningen informerade om kommande aktiviteter, som sillalunch den 12 juni i Bygdegården och bussresan till Norrvikens Trädgårdar den 21 augusti. Den 27 maj är det tillfälle för föreningens medlemmar att prova på att skjuta salongsgevär på skyttebanan i Torrarp. Tiden är 14.00 och föreningen står för kostnaderna. Medtag gärna fikakorg.

Ansvariga för bridge, canasta och boule, fick också möjlighet att berätta om de olika aktiviteterna. Samtliga var överens om att fler deltagare är önskvärt.

Ganska många av de närvarande tog sedan tillfället i akt att prova på att spela boule, under ledning av rutinerade boulespelare. Solens närvaro denna dag gjorde denna aktivitet fulländad. Hoppas att denna tur sitter i även till nästa år när det åter är dags för friskvårdsdag med SPF Trivsam.

 

Top