Vittsjö tappade ledning mot Djurgården, förlorade med 2-1

STOCKHOLM. Vittsjö tog ledningen men matchen vände efter schabbel med bakåtspark som gav Djurgården energi och till slut vinst med 2-1.

Vittsjö inleder matchen bra och redan efter åtta minuter ger Boychuk fin boll från högerkanten som sånär Adamek stöter in. Efter kvarten spelad är matchen mer jämn. Tove Almqvist (fd Vittsjö) i Djurgården är snabb och farlig på högerkanten. Vittsjö trycker på ordentligt och har skapat ett visst grepp om matchen.

Tanya Boychuk gjorde Vittsjös mål, finns överallt....

Tanja Boychuk jobbar som vanligt intensivt och finns ”överallt”. Vittsjö bryter Djurgården högt upp i banan och visar stabilt försvarsspel. Efter halvtimmen spelad har Vittsjö tappat lite av sin intensitet. Therese Åsland skjuter farlig frispark direkt på mål för Djurgården där Vittsjös målvakt Elin Vaughan gör fin räddning. Kayla Adamek otroligt viktig för Vittsjö, så duktig hon är. Efter superb framspelning från Nellie Persson sätter Tanja Boychuk skickligt 1-0 till Vittsjö. Första halvlek slutar 1-0 till Vittsjö.

Andra halvlek är bara minuten gammal då Matilda Plan ger Tanja Boychuk tuff tackling som renderar i gult kort. Verkar som matchen nu blivit betydligt mer fysisk. Djurgården är nu mer offensivt och pressar hårt. Vittsjö aningen tillbakapressat men spelar lugnt och metodiskt både i anfall och försvar. I 63 minuten gör Vittsjö byte in kommer Julia Leas och ut går van den Bulk.
Schabbel i Vittsjö försvar, olycklig bakåtspark från Lisa Klinga, gör att Shinomi Koyama kan kvittera till 1-1. Nu hettar naturligtvis matchen till från båda håll. I 71 minuten vänder Djurgården matchen genom Alexandra Lobanova och tar ledningen med 2-1. Vittsjö just nu illa ute men kämpar och fortsätter spela metodiskt. Vittsjö gör bubbelbyte då kvarten återstår, Jessica Ayers och Heidi Kollanen kommer in, ut går Sällström och Adamek. Vittsjö kämpar för kvittering. Nu finns Tanja Boychuk överallt, både i anfall och försvarsarbetet, hur orkar hon. Matchen slutar med förlust med 2-1 för Vittsjö.

Nästa match för Vittsjö spelas på lördag hemma på Idrottsparken. Då kommer IFK Norrköping på besök.