Välkommen och rättvis seger för Vittsjö

VITTSJÖ. Vittsjö tog en övertygande seger på hemmaplan mot gästande Trelleborg. Vittsjö vann med 3-0.

Imponerande är faktiskt Vittsjös bredd i årets trupp. Startspelare som Tanja Boycuck, Jessica Ayers, Hanna Ekengren saknades av olika anledningar och fanns vid start på avbytarbänken. Dessutom saknades avstängda slitvargen Nellie Persson som fick se matchen från läktaren efter sina tre gula kort. ”Nya spelare" som Heidi Kollanen och Cajsa Rubensson fanns nu med redan från matchstart. Samtliga gjorde mycket bra ifrån sig vilket säkert skapar angenämt ”problem” för Jonas Axeldal, tränare i Vittsjö, inför kommande matcher. Dessutom visade Elin Vaughhan i Vittsjömålet sig som säkerheten själv, som vanligt alltid ”rättplacerad”.

Redan från start tog Vittsjö tag i matchen. Inte oväntat kom så även ledningsmålet genom Kayla Adamek redan i den åttonde minuten.

Kayla Adamek sätter säkert 1-0

Vittsjö fortsatte rada upp farligheter, Linda Sällström var flera gånger på väg att skrivas in i målprotokollet. Samma gäller för både Heidi Kollanen och Cajsa Rubensson. Gästerna skapade egentligen inte en enda farlig målchans under första halvlek och de bollar som rann genom tog Elin i Vittsjömålet. Trelleborgs försvar däremot var dock starkt och svårt att komma genom.

En bit in i andra halvlek genomförde Vittsjö ett dubbelbyte, Cajsa Rubensson ersattes av Tanya Boychuk och Linda Sällström av Jessica Ayers. Direkt förändrades matchen, nu var det nästan bara Vittsjö.

Jessica Ayers sätter 2-0

Efter åtta minuter på plan satte Jessica Ayers efter delikat passning från Tanya Boychuk 2-0. Tio minuter senare punkterades matchen helt då Tanya Boychuk satte 3-0 bakom en helt chanslös Somea Polozen i Trelleborgs mål.

Boychuks boll på väg in i mål

3-0 ett faktum

Resten av matchen blev en transportsträcka för Vittsjö som därmed tog tre välkomna poäng. De tre poängen innebär att Vittsjö nu efter åtta spelade matcher ligger på en sjunde plats i tabellen.

Nästa match för Vittsjö spelas den 9 juli på bortaplan mot Piteå.