Nyinvigning i Farstorp

FARSTORP. Lördagen den 1 juni invigs den utökade och nyutrustade idrottsplatsen i Farstorps kyrkby. Nya omklädningsrum har byggts upp och ett stort utegym har producerats på platsen. Allting har blivit större och mer naturligt. På lördagen startar man upp verksamheten med aktiviteter för alla åldrar. Totalt har flera miljoner kronor – från skilda håll i samhället – satsats på anläggningen som byggdes i mitten på 1940-talet.

En multiarena och ett utegym finns nu på plats, där tillgängligheten förbättrats rejält. Det är tänkt att Farstorps nya arena ska bli en aktiv samlingsplats i byn/församlingen.

Allmänna Arvsfonden, Leader-projekt, Sisu, kommun, förening och ett antal sponsorer tillhör de som står bakom den stora satsningen i Farstorp. Totalt rör det sig om bortåt fem miljoner kronor.

 Sommarfestdagen börjar klockan 10.00 och fortsätter sedan med några timmars aktiviteter. Det blir stor fest på idrottsplatsen på kvällen med mat, underhållning, dans med mera.

Den nya anläggningen kommer att invigas av Gun Johnsson, som var gift med Farstorps GIF:s mångårige ordförande Bertil Johnsson. Bertil gick ur tiden för några år sedan. Han var en mycket nitisk ordförande - årtionde efter årtionde.

 

Top