Portalen fyller 17 år idag!

Under våren 2007 var vi några i Lions Club Vittsjö Bjärnum som satt och ”spånade” på nya kreativa idéer att marknadsföra i syfte att skapa intäkter för Lions Club. En av dessa idéer var att skapa en ”Portal”, som på nätet skulle skapa dessa intäkter, samtidigt som den skulle marknadsföra den underbara bygd vi har privilegiet att varje dag befinna oss i.

Jag är inte den förste att uttrycka att Göingebygden med Bjärnum och Vittsjö är något utöver det vanliga! Vi har så mycket som vi uppfattar självklart, eller kanske är ”hemmablinda” för. Tittar vi lite extra upptäcker vi kanske viken enorm skatt vi dagligen lever mitt i.

Tidigt kom företaget EMANIO in i bilden. Vår kontaktman Jonas, omsatte våra visioner till verklighet på Portalen. Utan Jonas och EMANIO, hade vi inte lyckats. Portalen sjösattes efter enormt mycket arbete från väldigt många den 1 juni 2007.

Tanken med Portalen från start var att ”www.vittsjobjarnum.nu skall bli den naturliga sökvägen för alla som söker information rörande vad som helst i Vittsjö – Bjärnum regionerna!” Denna ambition har vi helt klart kommit en god väg på!

Idag besöks www.vittsjobjarnum.nu eller som den kallas ”Portalen” av cirka 50 000 läsare varje månad. Samtidigt kan vi konstatera att vi har ständiga besök från 54 länder, varav Sverige, Danmark naturligtvis är störst. Glädjande är att USA med ”svenskbygderna” ligger på tredje plats.
Flera från dessa länder har uttryckt sitt beundrande över Portalen.

Idag är ”Portalen” en ideell förening som i sina Stadgar skriver: Föreningens inriktning är att helt ideellt bedriva verksamhet genom att på webben sprida information om vad som händer i bygden Vittsjö, Bjärnum församlingar med omnejd samt att med särskild målsättning att genom erlagda medlemsavgifter kunna stödja idrottsliga eller kulturella ungdomsverksamheter inom ovan angivet område.

Portalen redaktion består idag av drygt 20 frivilliga skribenter. En av dessa upprätthåller jour, både via tfn och via mail. Jourhavande säkerställer att det som publiceras är helt korrekt och till alla delar följer våra etiska regler.

 

Top