Välbesökt Motorhistorisk dag

BJÄRNUM. För 14:e året arrangerades under Nationaldagen den Motorhistoriska Dagen vid Åke Karlssons Bilverkstad i Bjärnum. Dagen blev återigen en stor succé.

En ständig ström av publik i alla åldrar och besökare med fordon av alla typer och ålder tog sig till parkeringsytorna vid bilverkstaden. Det pratades bil, mc, lastbil och tillbehör till dessa på flera platser i området.

Bakom arrangemanget står Åke och Jan Karlsson tillsammans med Östen Krantz i samarbete med föreningen Nordskånes fordonsveteraner.

– Det handlar om att försöka hålla motorarvet rullande och det är varje år en överraskning vad som kommer för att ställas ut. Det finns ett mycket stort intresse för veteranfordon även i våra trakter, -det skruvas på många ställen, säger Jan Karlsson.

Till träffen kom entusiaster med fordon av alla de slag, mest personbilar, men även motorcyklar, mopeder, trehjulingar och lastbilar, även en väghyvel, med andra ord i stort sett allt, som drivs fram av en motor. I bakgrunden hördes stundtals en tändkulemotor som stod och puttrade med sitt karakteristiska ljud.

Att vandra runt i området innebar även att man stöter på en mängd gamla bekanta. Naturligtvis blir det en trevlig pratstund och efter ett tag visade det sig att några av dem hade fina fordon utställda under dagen. Tänk vad ett motorintresse kan förena människor.

Under mitt dryga två timmars besök kom ständigt nya fordon samtidigt som några drog i väg till motsvarande träff på en annan ort i Skåne, Småland eller Halland.

Nedan följer bilder från Motorhistoriska Dagen:

 

 

Top