Namninsamling för att rädda simhallarna är i gång

BJÄRNUM. Vid mötet i Bjärnums skolas aula den 21 maj fattades beslutet att genomföra en namninsamling för att få till stånd en folkomröstning för att rädda simhallarna i Bjärnum och Tyringe från att stängas, när det nya badet på Österås står klart. Bild

Utanför vallokalen på Bjärnums skola möter vi Mattias Johannesen som är på plats för att få namnunderskrifter för att rädda simhallarna i Bjärnum och Tyringe. Även vallokalen i Bjärnums Bygdegård är bemannad för att få underskrifter. Att bevaka vallokalerna är rätta platsen då det är stora krav på vilka som får skriva på listorna. Du måste vara skriven i Hässleholms kommun samt ha rätt att rösta. Alla som kommer för att rösta i EU valet uppfyller de kraven. Mattias berätta att han redan tidigt hade fått ganska många underskrifter. En del, som jag, hade redan skrivit på och då får man inte skriva igen.

För att få namnlistorna godkända är det noga att allt stämmer. Det skall finnas en namnteckning, namnförtydligande, personnummer samt adress för att uppfylla kraven.

10 procent av de röstberättigade i kommunen måste skriva på för att få möjlighet till en folkomröstning. För Hässleholms kommuns del innebär det ca 4200 namnunderskrifter. I Tyringe pågår också insamling av namnunderskrifter på samma sätt. Även om det i detta fall rör simhallarna i Bjärnum och Tyringe är det viktigt att alla kommuninnevånare förstår att det är viktigt att hela kommunen skall utvecklas och leva vidare.

Vem vet vad som står på tur nästa gång det skall sparas i Hässleholms budget. Vi kan vara säkra på att besparingarna inte drabbar centralorten Hässleholm i alla fall.

 

Top