Hammarby helt överlägset, vann rättvist mot Vittsjö

VITTSJÖ. Fjolårets svenska mästare Hammarby, var numret bättre än hemmalaget i allt och vann rättvist med 2-0. Lite oväntat vann även gästernas ”pyttelilla” hejarklack över Vittsjös hemmaklack! Detta trots 623 personer på läktarna på Idrottsparken!

Redan efter en minuts spel tog Hammarby ledningen. Ett mål som var lite tveksamt och kom att ”diskuteras”, bland annat eftersom linjedomaren som vinkade för mål, i detta läge fanns halvvägs mot mittlinjen! Samme linjedomare gjorde även längre fram i matchen några riktigt märkliga beslut!

Efter Hammarbys mål var det i stort sett bara spel på Vittsjös planhalva. Vittsjös försvar med Elin Vaughan i målet sattes på hårda prov, samtidigt som hemmalaget inte lyckades med något offensivt. Alltid hårt kämpande Nellie Persson fick varning i 41 minuten, tyvärr var den ”solklar”. Halvleken slutade 1-0 till gästerna, en siffra som kunde varit betydligt större om inte samtliga vittsjöspelare kämpat som de gjorde.

Inledningen av andra halvlek var en repris på den första. Efter ungefär timmen spelad började Vittsjö skapa lite mer offensivt, vilket resulterade i bland annat två hörnor. Efter nästan 70 minuter spelade gjorde hemmalaget tre välkomna byten. I den 85 minuten ökade Hammarby genom Ellen Wangerheim inte helt oväntat sin ledning till 2-0. Vittsjös första skott mot mål kom i 79 minuten genom Cajsa Rubensson följt av Julia Leas och Kayla Adamek men först i förlängningsminuterna.

Förlusten innebär att Vittsjö tyvärr trillar nedåt i tabellen och ligger nu på en niondeplats samtidig som tuffa matcher väntar runt hörnet.

Redan den 17 juni ställs laget inför bortamatch mot topplaget Häcken. Nästa hemmamatch kommer den 23 juni då Växjö gästar Idrottsparken.