Nu tar vi sommarlov

VITTSJÖ. Den vackraste tiden är här nu och då är det dags att klippa ner det som är klart nere på vävstugan. Inte många vävstolar som vi ansåg att vi inte kunde fixa, flertalet av dessa är flera meter kvar och eftersom det är slöseri med att klippa ner flera gånger så får väggmaterialet sitta kvar över sommaruppehållet.

Händer inget med varpen och kanske, kanske vid dåligt väder, har man ju möjlighet att åka dit och väva en stund. Samtliga har egen nyckel och de kan välja själva när och hur de känner för att så några slag. Men här kommer några bilder från nedklippningen där samtliga löpare kommer från samma vävstol. I tekniken upphämtas det vackra mönster där var och en ritar, komponerar sitt eget mönster och i färgskalan som passar i deras bostad. En teknik som kan vävas med plockspröt eller med en vävstol med dragrustning. Här kommer bilder på olika mönster/ färg.

Allra sist i raden är vi i vävstugan samlade hos tant Ulltuss i Verum för avslutningsfikan och den var som vanligt jättegod. Hon fick motta en bukett blommor som tack för gofikan. Lena, vår helt underbara pedagog i vävteknikens underbara värld som alltid finns till hands när vi andra behöver henne. Tack Lena för din ovärderliga hjälp och till Annika, hennes hjälpreda ni två är värda allt guld som finns.

Efter en härlig kväll med goer mad och mycket skratt så stänger vi vävstugan och tar sommarlov. Vi startar upp igen i slutet på augusti. Ha nu ett vackert, långt och soligt sommarlov.

 

Top