Fullsatt vid SPF Trivsams säsongsavslutning

BJÄRNUM. Smör, ost, sill och ägghalvor samt mycket mera fanns på bordet när SPF hade sillalunch. Besökarna hälsades välkomna med en sommardrink som Birgitta Nilsson och Kerstin Göransson både hade blandat och serverade.

Nära 70 medlemmar besökte Bjärnums Bygdegård då Trivsam serverade sillalunch. Färskpotatis och matjessill hade huvudrollen på bordet men även senapssill och löksill fanns att välja på. Det är ganska vanligt att till just sill och nypäror önskas en liten nubbe till. Detta fick besökarna i så fall ha med sig själv, vilket några också hade.

Mellan sillalunchen och kaffet med jordgubbstårta informerade föreningen om kommande aktiviteter. Gruppen som står bakom namninsamlingen för att rädda Bjärnums och Tyringe simhallar ville ha hjälp från SPF att stå utanför ICA på torsdagen. Ett antal anmälde sig för att hjälpa till. Namnunderskrifter för att få till stånd en folkomröstning genomfördes också på mötet.

Beatrice Engström berättade om bussresan till Norrviken den 21augusti. Priset för en heldag med guidad tur och middag kostar 600 kr. Bussen rymmer 50 personer så än finns det platser kvar.

Ingrid Magnusson berättade att SPF som varumärke är starkt. Politiska partier från riksdagen vill gärna ha samarbete med förbundet i olika frågor som rör de äldre.

Mötet avslutades med kaffe och jordgubbstårta som kaffekommittén själv hade gjort.

Med ett tack till de inblandade och en önska om en trevlig sommar för oss alla avslutades vårsäsongens sista möte.

 

Top