Vittsjödagen 2024

VITTSJÖ. Efter en vecka med skurar och blandat med sol bitvis så undrar nog många med mig hur vädret kommer att bli på lördag den 15/6.
Då är det nämligen en av årets stora folkmagnets dragande dagar, både marknadsknallar med många olika varor som skall prånglas ut till hugade marknads köpare som kommer till byn. Men det är också den dagen när Vittsjö/ Bjärnum.nu delar ut sina årliga stipendium till föreningar runt omkring som arbetar med och för ungdomar. Här nedan kommer jag att redovisa några bilder från marknaden som var idag.

Blomrabatt med vägvisare

Tåliga blommor 

Insektshotell

Spånkorgar

Fiskedamm 

Dagen började bra med svag vind och solen tittade fram och marknadsknallarna öppnade upp sina stånd för allmänheten. Jag har gått runt med min mobil och fotat några motiv som kanske inte har varit med förut, kanske. Tror säkert att det finns mycket för de flesta som spankulerar här idag både för barn men även för de flesta vuxna också. Vittsjö brandvärn var ju på plats för att visa upp att de finns. Trygg i Vittsjö bilen likaså som trafikerar våra områden just för att tala om vad vi ser och markerar. Karateklubben hade uppvisning för de som var intresserade mitt på gräset sidan om alla karusellerna. Den lokala banken fanns naturligtvis på plats, även Vittsjö/ Bjärnums teaterförening, det gäller att visa upp sig så att folk vet om de finns.

Britta o LES 

Varma tröjor

Teaterförening

Efter ett antal timmar så byts det personal bakom handeln stånden, även om man vet och har varit på otaliga marknadsplatser så vill man gärna gå en runda och kolla lite om något nytt finns. Inte alls men man köper lotter, marknadsgodis, korgar, smycke att bygga upp själv. Eller så går man och ställer sig i ”sillamackakön” för visst smakar stekt sill med päremos himla gott och till efterrätt blir det churros med smaker som man kan välja själv.
Man kan få en nygräddad pannkaka med sylt som Smyrnakyrkan bjuder på i år också. Många utbud fanns med smak på mat, korv, senap, sill, ostkaka, sylt och karameller.

Föreningar som Lions, PRO och hembygdsföreningar var också med på ett hörn. Men vid tre så gick jag hem, mitt uppdrag var över då, med en påse karameller och med paraplyet uppfällt för då öste regnet ned men jag var nöjd med dagen.

Summa, det är trevligt när folk ställer upp när arrangemang görs.

Fler bilder:

 

 

Top