Hela Vittsjölaget kämpade tappert mot ett starkare BK Häcken

GÖTEBORG. Under måndagskvällen mötte Vittsjö tredjeplacerade BK Häcken på Bravida Arena. Återigen en svår match för Vittsjö där Häcken gör allt för att närma sig Rosengård. Intressant är att Vittsjö spelar med laguppställningen 4-5-1. Vittsjö gör en svag första halvlek men spelar bättre under den andra. Häcken vinner med 2-0.

Matchen inleds ganska jämn men i tionde minuten tar Häcken ledningen med 1-0. Ett vackert inspel som genom Clarissa Larisey blev mål. Tre minuter senare är Kajsa Lind på en hörna mycket nära en kvittering. Efter kvarten spelad blir Vittsjös försvar helt överspelat och Häcken genom stortalangen Felicia Schröder ökar sin ledning till 2-0. Ett mål där Häckenspelarna visar sin stora skicklighet. Efter halvtimmen spelad är det Häcken som styr matchen och Vittsjö är tillbakapressat. Tanja Boychuk därmed väldigt ensam på topp för Vittsjö. Vittsjö har problem att komma upp på offensiv planhalva. Halvleken slutar 2-0 till Häcken.

Från start i andra halvlek försöker Vittsjö skapa mer bollinnehav, spela metodiskt men Häcken punktmarkerar och stänger ofta igen. Vittsjös spel är nu betydligt bättre. Vittsjö har genom Julia Leas en bra möjlighet till reducering i 63 minuten. Verkar ibland som ingen vågar ta beslut i Vittsjö därav för många tveksamma passningar. Båda lagen gör byten, Vittsjö gör trippelbyte. Cajsa Rubensson mycket nära mål i 88 minuten. Matchen slutar med hemmavinst för BK Häcken med 2-0.

Nu följer fler mycket viktiga matcher för Vittsjö. Redan nu på söndag den 23 juni kommer Växjö till Idrottsparken.