Lite annorlunda midsommarfest

VITTSJÖ. Midsommaraftons dag så skulle jag gå ner till byn som jag brukar för att titta och lyssna på bla, små grodorna och några flera sommarvisor men. Tyvärr så kom jag försent, ringdansen med glada barn var slut och inte många som satt kvar. Så kan det bli. Men jag fick tänka lite och tur var det, jag träffade nämligen....

Några gånger om året så kommer dessa två damer tillbaka till Vittsjö. Mor och dotter kör runt i trakten, gör sina små stopp här och där. Jag fick en trevlig pratstund med dessa två och de fick berätta vilka de var och var den äldre damen hade/har för rötter till Vittsjö. Spännande, världen är liten och jag vet också vilka hennes föräldrar och syskon var. Kaffet smakade bra och likaså bakelsen, firar idag, det får man ibland säger hon. Önskade de båda en trevlig fortsättning på dagen och tack för pratstunden.

Trevligt när man träffar nya svenskar som anammar vår tradition att välkomna och fira den ljusa årstiden.

En rätt så slank stång men det blir kanske bättre nästa år, både med ringar, blommor, flaggor och vimplar. Några stannade kvar och hade picknick  i gräset bortom.

Här sitter en kvartett som kom ner till Sjöstugans plats för att titta på aktiviteterna som blev lite korta och som var över lite tidigare på dan. Tyckte att det var tråkigt men som dom sa "vi överlever de också".  Alla var överens om att det blir bättre nästa år, inte alltid lätt för caféets personal att veta, de är ju årets nya arrendatorer. Så slutar jag denna lite annorlunda artikel med att önska alla en riktig skön midsommarhelg.

 

Top