Dags för Hästveda Marknad igen

HÄSTVEDA. Arrangörerna av Hästveda Marknad den 10 – 11 juli vill nu inte ha mer regn på grund av de känsliga bilparkeringarna. Själva marknadsytorna klarar regnet, men p-platserna är mer känsliga för vätan. Sedan flera årtionden är Hästveda Brottarklubb och Hästveda IF arrangörer. Olika föreningar i samhället arbetar intensivt med detta stora arrangemang som kan locka bortåt 100 000 besökare från när och fjärran.

- Det ser ut ungefär som fjol, säger Agne Nilsson, Hästveda, som under många år var ”marknadsgeneral” i Hästveda och som fortfarande – vid 82 års ålder – är aktiv i ledningsgruppen, det vill säga marknadsrådet. Numera blir det ingen loppmarknad som ”öppnare” vid lunchtid på onsdagen. I stället ordnas en rejäl bakluckeloppis. Den andra dagen – torsdagen – inleds med en häst- och smådjursmarknad. Sedan flera decennier samlar onsdagskvällen allra mest folk.

- Vi hoppas på en ”lagom” marknad, förklarar Agne Nilsson. Givetvis kommer dödsolyckan vid Kiviks Marknad för några dagar sedan att bli mycket diskuterad.

 

Top