Öppet hus i Wittsjö museum

VITTSJÖ. Wittsjö Hembygdsförening vill framföra ett stort tack till de ca 50 personer, som kom till Familjedagen i museet, den gamla småskolan, den 14 juli.

I skolsalen berättade Kjell-Uno Ögren inlevelsefullt om sin tid inom Hemvärnet. Som yngling fick han ett uppdrag att vakta den långa bryggan vid Bjärred, Fo 14. Kapten From var en som kom dit och ville gå ut på den, men Kjell-Uno svarade bestämt att ingen får gå ut där. På kvällen skulle hemvärnsmännen samlas men en saknades. Kjell-Uno! De åkte ut till bryggan, och där stod han kvar. Tala om att ta sitt uppdrag på allvar! Han berättade också att Vittsjö Hemvärn, Fo 16, har medverkat två gånger vid Högvakten på Drottningholm.

Lotter, gamla vykort och årsböcker inköptes av besökarna, och flera skrev in sig som nya medlemmar i föreningen. Tack!

Ute i köket, som en gång var småskollärarinnans kök, var det full fart med att servera kaffe, saft och hembakat. Många hade minnen från skoltiden, och även några donatorer var på plats för att se och återuppliva minnen från sina anfäder.

Ute på gårdsplanen hade Torpar-Lars, Lars Persson, från Ungdomsgruppen hand om tillverkning av styltor. 10 par sågades och spikades ihop av barnen med viss assistans av vuxna.

Sen var det ju att kunna gå på dem! Visade sig inte vara enkelt men några kom på tricket. Eftersom alla fick ta med sig styltorna hem, är det bara att hoppas att man övar vidare, så att vi kan ha en stylttävling framledes!

Nästkommande söndag är det också Öppet hus kl 14-17. Då med tipsrunda och visning av gamla kläder som finns i museets samlingar. Den 28 juli blir det musikunderhållning. Varmt välkomna!

 

Top