Ett gott skratt

I den här sjön trivs verkligen fisken. -Ja ,jag märker det. Jag har suttit här i flera timmar och inte fått upp en enda.

Lantmätaren kom till Ottos gård och satte upp sina instrument på åkern. Otto bad lantmätaren dra dit pepparn växer. -Jag får stå var jag vill, sa lantmätaren, det har jag papper på!
Otto gick raka vägen hem och släppte ut tjuren, som brölade satte i väg åt lantmätaren till. Denne släppte allt vad han hade för händer och ropade: -Kom hit och ta reda på tjuren! -Visa honom papperna, skrek Otto.

Gubben satt vid köksbordet och rakade sig. När han var färdig granskade han sin spegelbild och muttrade: -Usch, så jag ser ut i synen! -Undra på det, sa gumman, du håller ju spegeln upp och ner.

En pappa frågade sin lille son: -Hur gick det för dig i skolan i dag? -Bra! Jag lärde mig skriva. -Vad skrev du då? -Det vet jag inte. Jag har inte lärt mig läsa än.

Magistern: -Per peka ut Uruguay på kartan. Tystnad. Sedan hörs Anna: -Per är sjuk i dag magistern. Magistern: -Tyst och låt Per svara för sig själv.

Hör du Axel, det var någon som sa att du spelade fotboll i dag i stället för att gå i söndagsskolan. -Nej det är inte sant och jag har fjorton abborrar som bevis!

Grannpojken råkade sparka in sin vita fotboll i hönsgården. Tuppen tittar länge på den och säger sedan: -Jo, flickor, inte för att jag vill klaga, men titta vilka produkter granngården levererar.

Det är lektion i svenska i skolan och det gäller att få klassen att begripa vad presens är. -Hör nu, säger fröken, vilken tid är det här? Jag tvättar mig, du tvättar dig, han tvättar sig, vi tvättar oss. Kan du det Lars? -Det måste vara julafton.

 

Top