Friluftsteater i Falkenberg

FALKENBERG. Nu så äntligen är det dags för årets underhållning ute, platsen där allt utspelas ligger vid det lilla blå som flyter precis intill Vallarnas scen där kvällens föreställning skall gå av stapeln. Lika roligt varje tidig vår att beställa, då tycker jag att det är så långt fram men tiden går så fort. Nu startar vi vår resa norröver till Falkenberg där vi skall sitta och bli underhållna en bra stund framöver.

Vid en av landets fyra stora åar flyter förbi är platsen vi skall vara några timmar och äntligen så blir vädret sommarväder blå himmel, solsken som håller värmen ett bra tag framöver. Sittplatserna fylls på så sakteliga i en jämn ström. O jag kan kolla lite närmare på scen, vägg och bakom.

I år så handlar farsen om en korvfabrikör som älskar pengar och har lite besvär med sin saktfärdige kamrer. Fabrikören har av misstag skapat ett nytt superrecept som han håller hemligt vad deras korv innehåller. Idel ädel skådespelare finns med i år så det blir nog bra med allt som hör till teater, fars, buskis med andra ord något som man kan skratta åt. Publiken har ju kommit för att bli underhållna och ha roligt under tiden som aktörerna gör sitt jobb och de förväntar sig det också.

Här är samtliga aktörer som medverkat i kväll och de får ta emot ljudliga applåder för ett bra genomfört program. Jag hade i alla fall en trevlig skrattfest med dessa fantastiska underhållare men jag lyfter fram en person som höjde sig över mängden och de var Capocci, en strålande aktris men de andra går inte heller av för hackor. Dagens utlottning på gitarren hamnade hos en glad dam från Kristianstad.

Sammanfattningsvis så tycker jag att buskisen på Vallarna hade med alla ingredienser som brukar ingå i en fars nämligen, intrigspel, utpressning, födelsefest för lilla frun, komiska missförstånd, pengar, romantik. Här har man av misstag lagt krutet i korvarna och bara det skapar ju så klart ett jädrans bra buskis där både en syrlig replik och en genial lösning får ta plats.

Nu ska vi bara tråckla oss ut från vår parkering, de e minsann inte helt lätt men det går.

 

Top