Gammelhojarna i MCV Göinge samlades i Bjärnum

BJÄRNUM. Ett starkt gäng Gammelhojare hade bestämt att torsdagen den 18 juli skulle bli deras nästa åkdag och bak denna stod Bertil Fredman som åk-ledare.

Samling i Bjärnum för en åktur i grannskapet.

Bertil har en Åsa-Nisse GPS monterad framme på sin cykel, vilken är egentillverkad och ej saluförd i våra MC butiker. Visserligen Analog, men vilken fin upplösning och handhavande denna Åsa-Nisse GPS är utrustad med.

Dagens Körledare Bertil Fredman kollar såväl sin Åsa-Nisse GPS som sin Android GPS.

Bertil Fredman hade monterat en egentillverkad Åsa Nisse GPS på sitt Styre.

På utsatt tid, var alla samlade utom Niklas Olsson och dagen till ära hade han valt att köra på sin Yamaha och därav den sena ankomsten kan tänkas.

Mycket snack om reservdelar och maskiner när Gammelhojarna träffas för en trivselrunda på ögonstenarna.

Övriga i gänget hade haft tid att gå igenom lite snack om reservdelar, cyklar och inte minst senaste svängen som Gammel-hojarna gjorde förra veckan. I dag kunde man välja underlag i form av såväl grus som asfalt och alla var nöjda med vad Bertil hade valt plus den lite hemliga sistadelen på svängen. På färden var en del pauser inlagda och en av dem lär ha varit vid Farstorps bygdegård där fikan åkte fram. När damerna har sina symöten, så drar gubbarna iväg på Hojåkning. Kan det vara bättre än så?

Jerker Nilsson ”alias Gurkan” frågade efter vägen på dagens utfärd och Bertil visade på GPS-en vart det bar och Mr. G var mycket nöjd med svaret.

En JB motor på 150 cc monterad i en Apollo ram duger fint till Tour åkning.

Kör man en Blue Fighter så sitter det som regel en ILO motor på 150 cc.

Verkar vara förkylningstider för denna Blue Fighter årgång 1953.

Niklas Eneroth klar för avfärd med sin Husqvarna Silverpil 1961.

Välputsat dagen till ära.

Jörgen Svenssons Royal Enfield är lättstartad och här varmkör han inför starten i Bjärnum.

Här var det lite knivigare med Gnista-Bensin-Luft= lättstartad. Bengt är beredd med lite startgas vid behov. Behövdes inte!

Bertil Fredman tar täten med sin Åsa-Nisse GPS och övriga i gänget hänger på ut i det fria.

Gammelhojarna far iväg mot Ramsberga och ett antal flera okända mål på sin runda, denna fina Hojtorsdag i Göingetrakterna.

 

Top