Skiftande väder

VITTSJÖ. Nu börjar man ana lite att sommaren går mot mörkare tider och att augusti månad är på ingång, det har ju varit fullmåne nån natt nu. Men också björkfröna som dinglar sakta ner på marken i en jämn ström och att dagen har blivit lite kortare känns ju. Vilken tur man har då, att kunna gå ut i naturen eller i trädgården och titta/ lukta på växterna. Eller varför inte ta och gå en skogspromenad själv eller med sällskap.

Går en runda och kollar över mina blommor i trädgården, den hära blommor i rosa skiftande nyanser är en höstanemon, finns i flera färger. Högt och ståtligt med många blommor som växer bra precis där den själv vill, var trögstartad men har kommit igång det sista året.

Hibiskus som står i söderläge inomhus har också haft ett bra växtklimat verkar det som. Det var dags att plantera om dem i år men den blommar hela tiden och då är det inte kul att störa den. Lika fantastiska blommor varje gång, det tråkiga är dock att de har en kort blomperiod.

Rosa änglatrumpet

De flesta av änglatrumpeterna strök med under vintern så de som finns kvar är lite efter men jag har ju bilder tagna i fjol så den får duga så länge.

Härliga blommor allt från odlade i kruka hemma eller inhandlade från köpställen kan ju kvitta vilket men lite ögongodis och doftande blommor i ens trädgård, måste ju bara finnas. Så minst en promenad på kvällen när mörkret sakteliga kommer smygande så går man ut på snigeljakt och samtidigt så snusa på blommorna i trädgården. För vi har verkligen haft ett lite annorlunda skiftande vår- och sommar väder/ klimat, såsom sol, värme och regnskurar.

 

Top