Några roliga historier

Smålandsbonden hade med stor möda röjt ny mark på sin åker. Prosten kommer förbi, stannar upp och ger beröm: hör du och var herre gjort ett gott arbete, sa han. Ja, men då skulle prosten sitt hur det såg ut när herren själv hade hand om det.

Mannen vaknade upp på sjukhuset efter en stor operation. Hur känner ni er, så läkaren. Som om någon smällt till mig med en träklubba i huvudet. Ja, ni får ursäkta, sa läkaren och skruvade på sig. Det är så att narkosapparaten strejkade.

En man och hans fru äter en finare middag på stadens fashionablaste restaurang. Vi har just börjat med varmrätten när en bedårande vacker ung kvinna kommer fram till deras bord. Hon böjer sig ner och ger maken en kyss mitt på munnen. Hon säger något om att det kan ses senare och sin väg. Frun stirra förvånad på maken och frågar: Vim F-n en var det där? Det är min älskarinna.

Den unge nye mannen bar sin brud över tröskeln och slängde henne i sängen. Sedan slog han på tv:n och sa, nu när du kräver att jag ska vänta tills vi gift oss kan du banne mig vänta tills sporten är slut.

Mitt i natten ringde det hos doktor Berg. Min man har blivit så elak mot mig. Han gapade och skrek, snyftade en ung kvinna. Ringer dig så här dags bara för att berätta det? -Ja, han behöver nog plåstras om lite.

Det var rena sagobröllopet och i bilen på väg från kyrkan kysste den unga bruden sin man och sa: åh, vad jag längtar efter att få använda mitt nya efternamn. Du har väl ingen check på dig så jag kan få öva?

Vet du att grannen ligger på sjukhuset? Det måste ha kommit hastigt för så sent som igår såg jag honom på stan med en söt blondin under armen. -Ja det gjorde hans fru också!

Militärläkaren var bekymrad över menige Anderssons underliga uppträdande. Pojken gick omkring och samlade alla möjliga pappersbitar och lappar, undersökte dom och mumlade:- Nej det är inte det. Till slut enades läkaren och förbandschefen om att det var bäst att hemförlova den uppenbart förvirrade Andersson. Läkaren skrev ut en frisedel och skickade med en sergeant. När Andersson fick pappret tittade han på på det och konstaterade glatt: Här är det! Och i samma ögonblick var han ute genom dörren.

 

Top