Cykelfest i Farstorp

FARSTORP. Vad kan väl vara roligare än att träffa nya och gamla vänner, äta gott och ha en trevlig cykeltur med en större festlighet på kvällen?

Från vänster: Madelene Gustavsson, Jimmi Sandell, Timmy Olsson, Ida Nilsson

Så lyder konceptet för den så kallade Cykelfesten som nu åter arrangeras i Farstorp. Denna gång med 72 deltagare, vilket är rekord. De idoga föreningsmänniskorna i Farstorp har hållit på med detta sedan 2013 med uppehåll under pandemin.

Anita och Ingmar Nilsson

Margareta och Jan Gunnarsson

Sten och Karin Svensson

Deltagarna cyklar parvis två och två. Många har elcykel. En tredjedel av de deltagande får tillaga förrätt, en tredjedel huvudrätt och en tredjedel efterrätt. Ingen vet i förväg vilka par man hamnar hemma hos eller får som gäster, bara vilken maträtt man ska tillaga.

Från vänster: Ida Nilsson, Jimmi Sandell, Timmy Olsson, Madelene Gustavsson

Organisatörer är Ida Nilsson, Jimmi Sandell, Madelene Gustavsson och Timmy Olsson. Kvartetten har tagit över arrangörskapet i år från två andra par.

Inga och Kim Petersson

- Det här är en social grej. Det handlar inte bara om att förbättra kondisen utan även om att lära känna varandra bättre i Farstorp, säger Inga Petersson.

- Det är ganska många nyinflyttade i Farstorp och det är extra roligt att de är med på cykelfesten. Vi tänker även på det när vi gör upp rundorna, så att det blir en bra blandning, säger en av arrangörerna Ida Nilsson och fortsätter:

- Det kan bli ganska rejäla turer, som mest handlar det nog om ett par mil.

Inga Petersson med påse

Påsens innehåll

Alla samlas vid Farstorps bygdegård, där påsar med instruktioner delas ut och så bär det i väg. Först av alla cyklar de som tillagat förrätt. Det går ju inte att komma hem med gäster stående på trappan…

När alla är mätta och glada samlas man för en gemensam fest i bygdegården.

 

Top