Vittsjö mållöst i ställningskriget mot Växjö

VÄXJÖ. Under måndagskvällen var det dags för bortamatch mot Växjö på Visma Arena. Vittsjö ställer upp med en offensiv laguppställning 4-5-1. Efter flera byten av spelsystem från Vittsjö lyckades men inte överlista hemmalaget Växjö. Tanya Boychuk nära bli målgörare. Precis om i matchen den 23 juni på Idrottsparken slutade det 0-0.

Tanya Boychuk halvsekunden från att bli målgörare

Matchen inleddes med en tyst minut för legendariske tränaren Sven-Göran Eriksson.
Efter tio minuter spelade står matchen och väger. Vittsjö spelar konstruktivt och bra och är så här långt laget som skapat målchanser. Olivia Wänglund har ett skott som stryker ribban. Växjö är hårt pressat men försvarar sig bra. Linda Sällström gör en fin insats med flera fina passningar. Det går inte att missa att ”Vittsjöklacken” finns på plats, den hörs tydligt över den annars glesa publiken. Vittsjö har ordentlig press på Växjö efter halvtimmen spelad. Andra hörnan för Vittsjö kommer i 32 minuten. På returen skjuter Wänglund högt över. Första målchansen för Växjö kommer i 33 minuten Elin räddar. Vittsjö har tappat tempo och sitt fina spel, Växjö jämnar ut spelet. Växjö genom farliga Dupuy mycket nära ta ledningen, Lisa Klinga räddar på mållinjen. Lisa Klinga varnad i 45 minuten. Första halvlek slutar mållös.

Andra halvlek. Linda Sällström fixar hörna i 50 minuten. Blir till dubbelhörna som rinner bort. Efter timmen spelad fortfarande mållöst. Vittsjö har tappat sitt tidigare spelövertag och matchen är nu jämn. Emma Pennsäter i Växjö (tidigare Vittsjö) få hård boll på sig. Vittsjö gör byte, Hanna Ekengren ersätter Heidi Kollanen och nyförvärvet Jaida Nyby ersätter Olivia Wänglund. Superchans för Hanna Ekengren men skjuter utanför. Elin Vaughan räddar skott till hörna i 76 minuten. Tyvärr en del slarviga passningar från Vittsjö. Matchen böljar fram och tillbaka utan egentliga målchanser. Årligen är Woeller i Vittsjö mycket säker. Vittsjö gör sitt tredje byte Cajsa Rubensson ersätter Linda Sällström. Ekengren jätteläge och på resturen var Tanja Boychuk halvsekunden sen. Efter fem minuters tillägg slutar matchen mållös.

Jonas Axeldal var inte helt nöjd med Vittsjös spel men menade att 0-0 trots allt var ganska rättvist.

Nästa match för Vittsjö är mot Djurgården och spelas den 8 september på Vittsjö Idrottspark.