Kulturarvsdagen

VITTSJÖ. Den 6–8 september 2024 är det dags att fira kulturarvet. Årets tema är "Kulturens vägar, knutpunkter och mötesplatser”. Initieras av Riksantikvarieämbetet, i samarbete med Sveriges Hembygdsförbund och Arbetsam.

Kulturarvsdagen syftar till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarv och kulturmiljöer. Kulturarvsdagen är en del av Europarådets och Europeiska kommissionens gemensamma program European Heritage Days som årligen lockar över flera miljoner besökare till mer än 100 000 lokala arrangemang.

Wittsjö Hembygdsförening visar Gundrastorp- Ekholm såg och kvarn som sedan 1982 är ett byggnadsminne. Visningen genomförs den 7 sept kl 14, 15 och 16.

BrickbandMuseum i Vittsjö visar sin kulturskatt (brickband) i det 200 år gamla huset kl 12-15 lördag och söndag. I hela öppettiden håller vi stickcafé - så ta med ditt handarbete och kom och häng med brickbanden :-) Fri entré som alltid.

Lördag kl 16-17.30 suppleras med konsertföredraget ”BrickbandsHits & Berättelse” där Malene Langborg, vissångerska och museiföreståndare, bjuder gästerna på en resa med brickbanden tillsatt ljuvlig, levande musik från brickbandens tid. Detta specialarrangemang kostar 75kr per person inkl kaffe/ småkakor.

 

Top