Ställningskrig i hög värme slutade oavgjort

VITTSJÖ. I 27 graders värme möttes Vittsjö och Djurgården under söndagen på Vittsjö Idrottspark. De 674 personerna på läktarna fick se två jämna lag i en mycket händelsefattig match. Djurgården hade något större bollinnehav, Vittsjös försvar var dock stabilt och stod emot. Matchen slutade 0-0.

Julia Tunturi utsågs till Vittsjös bästa spelare

Under första halvlek var gästerna det lag som hade störst bollinnehav. Man lyckades skapa två hörnor samt inte mindre än sex avslut på mål. Vittsjös försvar var dock matchen genom mycket stabilt. Som vanligt var Elin Vaughan i målet säkerheten själv. Men ärligt talat sattes hon inte på några större prov från Djurgården. Under halvleken lyckades Vittsjö mindre bra i anfallsspelet Olivia Wänglund och Nellie Persson hade vardera ett skott utanför. Inte ett enda Vittsjöskott mot Björklund i Djurgårdenmålet under halvleken.

Under andra halvlek fortsatte ställningskriget. Inget av lagen lyckades skapa någon riktigt vass chans. Djurgården skapade två hörnor mot Vittsjö bara en enda. De båda målvakterna hade det väldigt lugnt eftersom de få skott som sköts ofta gick utanför.

Tränare Jonas Axeldal hade räknat med en tuff och match viket det blev. Han var dock glad över att laget lyckades hålla nollan och därmed få med sig ett poäng.

Genom dagens poäng går Vittsjö nu upp till 10:e platsen och steget till kvalstrecket har ökat.

Nästa damallsvenska match för Vittsjö är en bortamatch mot Trelleborg som spelas den 15 september.
Innan denna match spelar laget en match i Svenska Cupen mot Varbergs BoIS FC onsdagen den 11 september.