Höstdagjämning

VITTSJÖ. Sensommar har vi haft i några dagar och det är så härligt och skönt att kunna vara ute, kanske fika tillsammans och bara va. Det gäller att passa på för snart så... Så här nedan kommer några bilder som man förknippar med hösten. 

Jag har fått i uppgift att skriva lite om höstdagjämningen som alltid infaller antingen den 22 eller 23 september. Det är de dagarna under hösten då solen under sin årliga rörelse längs ekliptikan passerar himmelsekvatorn från norr till söder.

Det sägs att dag och natt är lika långa men denna dag tillsammans med gryning och skymning gör den ljusa delen av dygnet lite längre än den mörka. Efter höstdagjämningen blir dagarna allt kortare tills vintersolståndet inträffar den 21 december, då det vänder igen.

Ovanstående uppgifter har jag hämtat via datorn från "språkrådet" och i wikipedia står det samma. Nu fortsätter jag på höstens underbara tema och dess glada färger.

Det blev lite av höstens återkommande tema i vår enastående natur där de återkommande fyra årstiderna är representerade i både färg och i ton. Visst det blir mörkare men vaddå, då vi kan se fram emot den tid när hela sommarens olika måsten kan läggas in i ett skåp för det som inte syns finns inte?

Vi har mycket att se fram emot så öppna ögonen och titta på alla dessa färger som finns i vår natur och njut nu.

Samla in vinterns förråd, både lingon, ätlig svamp och frukt till vår lada. Så denna lilla artikel är min syn och förväntan på hösten, andra har sin.

 

Top