Vittsjö förlorade i absolut sista minuten

VITTSJÖ. Som väntat kom det att bli en tät match mellan hemmalaget och gästande Kristianstad. En match där lite snopet Kristianstad genom Clare Polkinghorne vann i matchens sista förlängningsminut.

Vittsjö var flera gånger mycket nära att ta ledningen i första halvlek

Förutom underbart väder bjöds de 1216 på läktarna på spännande fotboll. Under första halvlek var matchen mycket jämn, kanske lite bollövertag för gästerna men de farliga målchanserna stod Vittsjö för. Halvleken slutade 0-0.

Redan från start i andra halvlek ökade Kristianstad sitt bollinnehav och hemmalaget var ordentligt tillbakapressat. Vittsjös försvar med Elin Vaughan sattes på stora prov. Elin gjorde flera fina räddningar. Tyvärr råkade Lisa Klinga ut för skada och blev utbytt. Hanna Ekengren fick känning i ett lår och blev även hon utbytt. Under den sista kvarten kämpade hela Vittsjölaget i försvarsspelet i hopp om att få med sig en ”pinne” från Derby-mötet. Matchen gick till förlängning med två minuter. Kristianstad skapar i sista minuten hörna som tidigare Vittsjöspelaren Clare Polkinghorne resolut nickar i mål.

Kristianstadsspelarna jublar över Polkinghornes mål

Direkt efter målet blåste domaren av matchen.

Naturligtvis surt för hemmalaget Vittsjö men denna gången måste vi vara ärliga och konstatera att Kristianstad var det något bättre laget i matchen framförallt under andra halvlek.

Nästa match för Vittsjö spelas borta mot IFK Norrköping den 28 september.