Hockeymorsa & Hockeyfarsa

VITTSJÖ. SPORT framkallar många känslor, glädje, sorg, egoism och kärlek.
Detta handlade Hockey föreställningen från Riksteatern om som visades på Medborgarhuset i Vittsjö.

-Isen är blank som en spegel och musiken skrålar ut från högtalarna över hela arenan ljuder ”Nu tar vi dom, nu tar vi dom”.

Personerna Frida (Stina Nordberg ) och Björn (Philip Lithner) ...

... framställer verkligen en hockeymorsa och hockeyfarsa.

Här möts två personer deras pojkar spelar i samma lag. De är 10 år. Farsans pojke Henke är ganska kraftig och morsans pojke Mattias är mindre och försiktig.
Farsan bufflar på och vet precis hur det ska vara. Han har minsann varit tränare.


Morsan dricker mest kaffe och löser korsord och är orolig att det ska hända sonen något.
Här får vi följa två föräldrar med trassligt förflutet och väldigt olika åsikter i alla fall om ishockey.

Björn har så mycket negativt att säga om laget inte ens en gång namnet ”Lövträsk” som laget heter tycker han är bra. Han förolämpar barnen under spelets gång de har ju inte vunnit en enda match.

Frida tycker ju att de är bara barn låt dem ha roligt. Men här har Björn helt andra åsikter drömmen är NHL och Stanley Cup.

Under träningar och matcher har Frida och Björn kommit underfund med att de gillar varandra. Björn till och med älskar Frida. Frida är tveksam.
Mitt i alla diskussioner gör Henke mål och nollan på tavlan försvinner. Björn blir så glad att han kysser Frida. Men,…föreningen mellan Frida och Björn är tveksam.

Hela föreställningen pendlar mellan humor, våld och passion. En mycket lyckad fredags kväll med picknickteater trevligt arrangerad av teaterföreningen …..

….och en föreställning vi alla kommer att minnas länge.

”Säg som det är” -är en komedi av Adde Malmberg står näst på tur den 10 oktober Glöm inte anmäla dig till Teaterresan den 17 november. Då åker vi buss till Kristianstad och ser föreställningen ”GREASE”.

 

 

Top