Seniorernas höstfest lockade till sång och eftertanke

BJÄRNUM. Höstlöv och klasar med vackert röda rönnbär prydde de vita bordsdukarna då församlingens äldre medlemmar kom för att vara med på Seniorerna Höstfest. Denna fest är en tradition som är välbesökt har uppskattats under många år, berättar kyrkoherde Mats Svensson.

Han har varit anställd i Bjärnums pastorat i hela 41 år och trivs utmärkt med sitt arbete där. Tillsammans med före detta kyrkomusiker Birgitta Hängsel på piano och sång, står han för underhållningen. Det blir både religiösa och profana låtar och en del allsång emellanåt.


Kyrkomusiker Birgitta Hängsel och kyrkoherde Mats Svensson

Trio med Bumbas ”Man ska leva för varandra”, Evert Taubes ”Änglamark” och Lasse Berghagens ”Teddybjörnen Fredriksson”, lockade publiken till sång. Mellan de olika sångerna framförde Mats Svensson diverse små betraktelser angående sångtexternas budskap. Det är så viktigt att leva för varandra och göra det man verkligen vill tillsammans med nära och kära medan man har möjligheten, menade han. Livet är ju inte oändligt.


Kyrkoherde Mats Svensson

Han berättade också om förlusten av alla talangfulla personer som av någon anledning aldrig får möjlighet att visa vad de kan, i samband med att han sjöng låten ”Sköna människor”. Den är skriven av en präst som heter Ingvar Olsson, där bortglömda människor jämförs med böcker i ett bibliotek som bara står och samlar damm. Lite sorgligt, tyckte han.

Birgitta Hängsel

Gunilla Troedsson är en av de ideella krafter som ser till att göra denna Höstfest och en hel del andra sammankomster och aktiviteter möjliga för bygdens seniorer. Det var hon och fem andra damer som fixat läckra smörgåsar, kaffe och en välsmakande tårta till alla som kom. Vi har ju även Träffpunkten häri Bjärnum som vi arrangerar tillsammans med SPF och PRO, berättade hon. Det är för att försöka motverka den ensamhet som många äldre lätt hamnar i, menade Gunilla och hon tycker det är viktigt att bryta denna så snabbt som möjligt.

 

Top