Informationsmöte hos PRO Vittsjö

VITTJÖ. Det är slut på sommaren och vi är en bra bit in i månaden september och nu är det hög tid för information gällande vår pensionärsförening, så denna fredagseftermiddag var vi samlade i träffpunkten Lindens lokal. Drygt tjugotal pensionärer har kommit hit idag för en stund gemenskap, men också få höra vad som är bra att veta, om de eventuella hjälpmedel som man kanske kan behöva gås igenom av branschkunniga. Vad som är på gång och som kommer längre fram samt få lite underhållning till på köpet. 

Vår representant för föreningen "Sivard" hade flera papper som han gick igenom och han delgav oss den information som gäller vår förening och vad som är på gång inne i kommunhuset.

Ordförande berättade om vad som händer på hemmaplan och talade om att inbjudan inkommit från SPF Verum om modevisning senare i höst, flera förslag om aktiviteter till programbladet, om Skåne Nytt, ABF, datahjälp support finns gratis, om utflykt åka tillsammans tåg o buss gratis i kommunen som finns att tillgå.

Britta ansvarig i arbetsgruppen fick också komma till tals angående hjälpmedel, att flera flinka fingrar behövs till träffpunkten Linden. När samtliga punkter på dagens lista var slut då fikade vi tillsammans efter det så blev de lottdragning både på entrébiljetten och på lottring och alla vann.

Nu så blir det högläsning av Christer Olsson, Stenshagen som kommer att läsa ett kåseri om kända personer i Vittsjö, som heter "Ör i huedet”.
En härlig skriven historia om bygdens invånare som framfördes på byamål, roligt och ett trivsamt sätt få lyssna till.

Till sist så påminner ordförande Inga om vid det nästkommande möte där en familjejurist skall komma den 18 oktober kl 14.00. Alla pensionärer är välkomna då. O glöm inte att en anmälningslista finns. Säger tack till alla som kom hit idag, vi ses kanske på friluftsdagen på onsdag kl 13.30 plats marknadsplatsen. Hoppas att solen skiner.

Kerstin Thånell

Pensionärerna i föreningen får med jämna mellanrum säga och önska vad de skulle vilja ha för tema på våra föreningsmöte. Bland annat då så placerades vinprovning, utfärder, pubafton, allsång med många flera önskemål högt på listan.
Idag efter vårt ordinarie möte så dukade Kerstin upp fyra vinglas samt ett vattenglas. Hon talade om fyra olika vita viner och vilket land de kom ifrån samt gav oss information om lagring och tillverkningsprocedur. Vi fick smaka och tycka till om de olika kvaliteterna. Smaken är ju olika från person till person och med tilltugg så blev det en spännande resa för oss deltagare.

När de fyra vita vinerna var avklarade så var det nu dags med att smaka av vinet igen fast nu med mat därtill. Mat som bestod av god kantarellsoppa, rökt lax, oliver, getost, brieost, kex. Smaken på vinet tillsammans med maten blev lite annorlunda då. Sammanfattningsvis: Så säger jag tack för en mycket intressant resa i de fyra vita vineras värld. Vid bordet där jag satt så var alla mycket nöjda med den här vinprovningen. Stort tack till Kerstin som genomförde denna vinresa tillsammans med oss och med sitt kunnande och hennes intressanta om viner, med småprat det tillför och höjde vårt intresse för vita viner.

 

Top