Äpplemarknaden i Kivik

KIVIK. De senaste åren den sista helgen i september månad har jag styrt bilen mot Österlen, en underbar härlig utflykt som får välkomna hösten med alla dofter från mat, frukt men också tjo och stim från alla besökande som i bitvis bunkar ihop sig i kön. Här nedan kommer ett antal bilder som är tagna antingen i Kivik eller på musteriet och på själva platsen där den stora äppeltavlan finns, nämligen på Svabesholms Kungsgård.

Lilla tavlan som är placerad vid hamnen i Kivik.

Äppelträd Vid ingången till Svabesholms Kungsgård.

Både tupp och stenfrukt i glasyr, dessa återkommer varje år.

Glänsande höns och sköldpadda.

Plockade äpplen i trälådor, är så goda.

Som vanligt finns det många knallar som vill prångla ut sina varor som här smakrik ost, grillade korvar, smakrik ölkorv och listan kan bli lång men ni som har varit på marknad av något slag vet hur mycket det finns att köpa eller att titta på.

Smakrik, långlagrad ost med olika smaksättningar.

Visst fanns det äppelmust att köpa, konstigt vore det annars, scouterna som också fanns på plats sålde just äppelmust, jättegod var den.

-O klart som spat ett besök nere på musteriet, de måste till och bilden som finns vid utgången hör till en sån här dag.

Årets Äppeltavla

Sist men inte minst årets vackra äppeltavla. Den första äppeltavlan gjordes 1988 av konstnären Helge Lundström, idag är det hans dotter, konstnären Emma Karp Lundström som tillsammans med Kiviks volontärer gjort tavlan.
Tavlan innehåller 35000 tusen olika sorter äpplen och äppelmarknaden håller på ett bra tag till för alla de som är intresserade. Musikunderhållning och folkdansuppvisning är något som händer här under dagarna. Som vanligt så har man med sig hem några kassar innehållande olika fabrikat av dagens utflykt, ska bara blicka ut över havet så kan vi åka hem sen.

 

Top