Inte helt oväntad seger för BK Häcken

VITTSJÖ. Serie-tvåan BK Häcken var det något bättre laget och vann rättvist mot Vittsjö. De 474 på läktarna fick dock se ett hemmalag kämpa tappert. BK Häcken vann med 3-1.

Gästande BK Häcken tog redan från start kommandot i matchen. Laget radade upp hörnor och i den 17 minuten kom även ledningsmålet genom Paulina Nyström. Vittsjös försvar med inte minst Elin Vaughan i Vittsjö- målet stod emot mycket bra. Halvleken slutade 1-0 till gästerna.

Tuff kämpamatch

Hanna Ekengren gör strålande insats

Andra halvlek öppnades med en forcering från BK Häcken men hemmalagets försvarsspel såg mästerligt ut. Tyvärr kom i den 62 minuten ett självmål för Vittsjö och Häckens ledning var därmed 2.0.
Hemmalaget vägrade att ge upp och utdelning kom i den 79 minuten då Julia Leas reducerade till 1-2. Under resten av matchen visade gästande Häcken att de är ett något bättre lag och tog över bollinnehav mer och mer. Inte helt oväntat kom så även 1-3 målet genom Elma Nelhage. Efter fyra minuters tilläggstid blåstes matchen av.

Fler bilder:

Vittsjö reducerar

Elin Vaughan gör fin insats i målet

Sandra Lynn och Paulina Nyström

För Vittsjös del väntar nu närmast ännu en mycket svår match på bortaplan mot Hammarby. Matchen spelas den 12 oktober.