Skördemarknad i Visseltofta

VISSELTOFTA. Nu är hösten i faggorna och skördetiden inne. Vad passar då inte bättre än skördemarknad!
I 15 år har Visseltofta haft julmarknad, men sedan 10 år tillbaka har de satsat på hantverks- och skördemarknad istället.
Denna gick av stapeln i lördags.
Solen sken från en klarblå himmel i den "krispiga" höstluften.

Här står jag (ponny) och väntar på små ryttare.

Annika Gullberg, vars farfar innehade lanthandeln i Visseltofta, hade dukat upp med nybakat bröd från vedeldad ugn och småkakor.

Vid bordet intill stod Tora och Lovis och sålde äpplen, gröna ägg och blommor. Tora och Lovis Dawalat, från Syrien, boende i Emmaljunga frestade med honung och syrianska bakverk med dadlar.

Dawalat med sina kakor och honung.

Pumpor inför halloween till salu

Ingvar och Ronja Johnsson frestade med billigt garn till sticksugna,. Damen från Markaryd blev frestad att börja sticka!

En frivillig entréavgift blev en lott med fina priser.

Vidare på utemarknaden fanns betongarbeten, sylter av olika slag, ekologisk potatis och ägg, gräsflätade korgar och askar, aronia- och äppelmust från eget musteri mm

Smideskonst.

Gert Wulff visade sina smidesarbeten. Han berättade att han leder en smideskurs i Medborgarskolans regi.

Dessutom fanns en hel varubil med skånska delikatesser. Inomhus lockade caféet med hembakat och stora salen med allehanda hantverkare.

Nisse Björk Träarbete, med bl.a den 85-årige veteranen Nisse Björk. En trähantverkare med träskalle, enligt honom själv! Örhängen, tvålar, patchwork, stickat och sytt fanns också.

Britt-Marie Larsson

Britt-Marie Larsson, bördig från Hästveda stickade utan att se på det hon gjorde! "Jag har stickat så mycket, så nu går det av sig självt!

Ja, här fanns mycket mer att fästa blicken på, men vi tog oss ut i solen igen. En mycket trevlig och familjär skördemarknad som vi gärna återkommer till.

 

Top