Föreställningen ”Säg som det är”

VITTSJÖ. Säg som det är Vittsjö Bjärnum Teaterföreningen gjorde det igen. 90 personer i publiken tapas meny och trevligt mingel. Publiken togs med på en resa med humor, känslor och förvirrade situationer. En nyskriven föreställning av Adde Malmberg.

Riksteaterns medverkande Siv Erixon som ”Margareta” ,Johanna Rane ”Maja ”och Nils Dernevik ”Tom.”

Maja och Tom representerade Trafikverket och kommunen. Vid ett besök hos Margareta skulle de framföra budskapet om att en väg skulle byggas rakt över hennes tomt och att hennes hus skulle rivas. Ingen lätt uppgift.

Margareta bjöd på kaffe och var så vänlig och Maja och Tom blev mer och mer förvirrade. Margareta berättade om sin stora kärlek Ulla som hon bott i huset med under fyrtio år. Hur de hade trivts och varit lyckliga i sitt hus. Nu bodde Ulla på äldreboendet Solnedgången.

Ångesten slukade Maja och Tom och tvivlet på om det var rätt att riva huset blev mer och mer påtaglig.
Detta demokratiskt tagna beslut skulle ju genomföras men vem av de två Trafikverket eller kommunen skulle bli den som uttalade orden ”Huset ska rivas”.

Men Trafikverket och kommunen tog ett mänskligt beslut och lät vägen genom byn gå runt Margaretas hus.
Slutet gott för Margareta.

(Inga bilder från föreställningen finns med. Riksteaterns policy är numera att inte tillåta att bilder tas före eller under föreställningen.)

 

Top