Hammarby totalt överlägset, -tafatt Vittsjö

STOCKHOLM. Så var det under lördagen dags för den 23 omgången i årets damallsvenska. Vittsjö möter Hammarby som denna soliga dag dessutom har stöd jättestor publik.
Matchen kom att bli en tråkig historia för Vittsjö, helt utspelade och förlust med hela 6-0.

Elisabeth (Lisa) Klinga kämpade enormt under förlustmatchen

Efter åtta spelade minuter tar hemmalaget inte helt oväntat ledningen genom Vilde Hasund som helt ställer hela Vittsjöförsvaret. Så här långt är Hammarby det lag som visar betydligt mer vilja. Inte oväntat utökar Hammarby via hörna i 12:e minuten och Emma Westin Hammarbys ledning till 2-0. Vittsjö har mycket svårt att få grepp om matchen, ser nästan ut som Hammarby leker med Vittsjö. Efter drygt 18 spelade minuter blir Vilde Haslund tvåmålsskytt genom ett helt otagbart skott för Elin Vaughan i Vittsjömålet. Hammarby, nu med en ledning med 3-0, fortsätter att helt dominera matchen, Vittsjö lyckas tyvärr inte med något.
Var finns Vittsjös tidigare erkänt fina och stabila försvarsspel? Efter halvtimmen spelad får Nellie Persson en hård spark på ena benet, ser riktigt illa ut. Tack o lov kommer hon tillbaka igen Matchen fortsätter med spel i stort sett enbart på Vittsjös planhalva. I den 42 minuten fortsätter Hammarby sin lekstuga med Vittsjö och ökar sin ledning till 4-0 genom Julie Blakstad.

Vittsjö gör inför andra halvlek dubbelbyte Linda Sälström ersätter Heidi Kollanen och Sofia Hagman ersätter Nellie Persson. Sandra Lynn ställer till det ordentligt i eget målområde genom helt tokig passning, Elin Vaughan räddar tack o lov situationen. Hammarby har, trygga i sin ledning slagit av något på tidigare höga tempo. Detta hjälper dock inte Vittsjö som inte alls är att känna igen. I 65 minuten blir Vittsjöförsvaret helt överkört (igen), Ellen Wangerheim sätter enkelt 5-0 till Hammarby. Fyra minuter senare sätter Smilla Vallotto direkt på frispark 6-0. Elin Vaughan gör efter tidigare tveksamma insatser reflexräddning i 74 minuten och räddar därmed från ytterligare baklängesmål. Vittsjö fortätter då man har bollen antingen med slarviga passningar eller bakåtspel, -inte tillstymmelse till offensiv vilja. Ellen Wangerheim mycket nära bli tvåmålsskytt efter att Vittsjöförsvaret återigen blev helt upprullat.

Efter två minuters förlängning blåser domare Sofie Janeheim av matchen.