Höst

VITTSJÖ. Mångt och mycket av dem som vi har runt omkring oss i trädgården eller i dess närhet de har gjort sitt för i år. Färg uti i vår natur förgyller vår vardag rejält i både färg/ form och utseende.

En återkommande växt som har en intensiv blomning under höstens början, en härlig färg i bunta vis.

I år så var starten mycket seg men nu precis innan det var dags att ta in dem så blommar de riktigt med många blommor och då flyttas de in i uterummet. Jag öppnar dörren på eftermiddagen/ kväll och en helt magisk blomdoft kommer emot mig. De röda majestätiska kanna blomman får göra dem sällskap.

Det är inte bara blommor- växter som har varit till gagn för oss utan det kan vara annat också som här en vacker ruin från en gången tid kan ju passa in på höstens tema. Dessa kvarlevor härstammar nog från ett hus/ gård med lite större mått. Eftersom den är uppbyggd med sten och i ett stort format. Så visst hör denna byggnad också till höstens värld men den består längre.

Vi tänder ljus nu när kvällarna kommer tidigare och skuggorna blir längre, ett moment som vi tillägnar att hösten är här. Men också att ljusets sken ger en härlig skön myskänsla i vår hårda värld.

 

Top