Vittsjö GIK vädjar till kommunledningen

   Föreningen arbetar i fyra verksamhetsområden; herrfotboll, damfotboll, friidrott och Wilmagymnastiken och är med sina cirka 500 medlemmar Vittsjös största förening. Klubben omsätter cirka 2,5 miljoner kronor årligen. 
   Från kommunen får man under 2009 181.000 kronor i lokalbidrag och cirka 120.000 i aktivitetsbidrag.
- Slår man ut föreningens verksamhet över året så innebär det att vi i genomsnitt aktiverar 42 barn och ungdomar dagligen, menar Ingrid.
   Calevi Hämäläinens företag Wiwood är en mycket viktig sponsor. Calevi underströk gång på gång att föreningen gör en mycket viktig samhällsinsats och att man med knappa resureser trots allt haft stora framgångar i föreningen. Han uttryckte också sina farhågor inför det faktum att klubben äger idrottsplatsen.
- Det var ett stort misstag vid kommunsammanslagningen att vi tog på oss detta ansvar.
   Sektionsansvariga i föreningen informerade om möjligheter och begränsningar i sina verksamhetsområden.
   Från fotbollssektionerna besväras man av mycket begränsad tid för inomhusträning under den kalla delen av året.
- I friidrottssektionen finns ett 20-tal tränare som jobbar helt ideellt. Vi har specialtränare för sprint- och medeldistanslöpning, höjd, spjut och tresteg. Det är bra, säger Jörgen Thelandersson. Men vår kolstybb är inte 400 meter lång så vi kan inte ordna tävlingar. Vi kan inte heller träna stavhopp.
- Ett stort problem vintertid är att vi vintertid bara kan träna höjd och kula i sporthallen och då bara drygt 5 timmar per vecka.
- På Wiwood har vi upplåtit en 100-metersbana men den kräver ju förberedelser med specialmattor vid varje träningtillfälle, menar Calevi Hämäläinen.
   Mötesdeltagarna diskuterade möjligheten att använda Bergendalshallen i framtiden och kanske inomhushallen i Kristianstad.
   Vittsjötjejernas tränare Robert Grandén berättade om representations-lagets verksamhet.
- Vi har ett stort upptagningsområde, från Ljungby till Helsingborg. Man skall vara här för att trivas och utvecklas men man kan inte få betalt som spelare. Känslan för verksamheten i klubben är viktigare än klubbkänslan och vi vill inte bromsa den som vill utvecklas i ett annat lag.
- Jag tycker bredden är bra men vi har inte haft verktygen för att fullt ut ta hand om blivande division-1-spelare. Därför skall vi göra en omorganisation inför nästa år.
   Mötesdeltagarna tycktes eniga om att föreningen gör en stor samhällsinsats och att vissa förändringar är nödvändiga. Det lär innebära utmaningar för såväl ledare, tränare som aktiva och politiker.
   vgik-mte-med--hlm-kommun.jpg
  vgik-robert-grandn.jpg 
  
Top