Konsert gav 15 000 till barnhem

Det var sångarparet Anna & Elinor som var huvudarrangör för konserten där alla medverkande ställde upp ideellt med ett digert program. Musiker var Curt Nilsson och  Rune Lindqvist som spelade tvåhändigt, trehändigt och fyrhändigt på flygeln.

Överraskande programpunkten kom efter sångarflickornas programförklaring då Luciaföljet från Verum församling framträdde med Josefin Nilsson som lucia. Givetvis fanns den 80 års jubilerande manskören från Bjärnum på plats och inledde med Jul, strålande jul med sina diagonala slipsmönster och tomteluvor. De båda sångarflickorna framträdde flera gånger med sång. Lucia i VittsjöDen andra gästande sångargruppen var SPF-kören från Verum som även tog ton ett par gånger med Curt som dirigent och sångare medan Rune skötte flygeln.

Luciatåget sjöng och gladde vid konserten i Vittsjö

Scenen äntrades av Anders Wallentheim och dottern Malin som sjöng duett. Luciatåget kallades fram för ytterligare sång och fick ”gottigott” paket med hem. Den 80-åriga manskören uppvaktades givetvis med ett mindre antal tända ljus i jubileumstårtan. Manskörens ordförande Anders Svensson informerade om körens verksamhet att sprida glädje och han hyllade även Anna & Elle som genom konserten spred glädje både i Allaktivitetshuset och i Etiopien. Humoristiske Anders Wallentheim höll auktion på skänkta alster. Konferiencier meddelade att en bilist som givetvis var anonym hade riskerat böter på 3 500 kronor för fortkörnig kom undan böterna och skänkte i stället beloppet till konserten!

Tårta till Bjärnums ManskörMot slutet av konserten sjöng alla sångarna Stilla Natt samt O Helga Natt innan det var utdelning av blommor och paket till medverkande. Särskilt uppskattat var Curt Nilssons humoristiska hyllning till arrangörerna. Det var strongt av de båda sångarflickorna att åter arrangera en konsert för att glädja och hjälpa.

80 års tårtan överlämnas till manskören.

Top