Grodor på biblioteket i Vittsjö?

Tomas välkomnar fler utställningar. Vi är säkert väldigt många som har saker, eller ägnar oss åt en hobby som är väl värd att ställa ut. Det är bara att kontakta Thomas.

På vägen ut från biblioteket noterar jag en liten anspråkslös lapp. Den är skriven av ”Aktionsgruppen för bibliotekets bevarande”. Gruppen har nu bytt namn och kallar sig ”Bibliotekets vänner”. Här noterar jag att gruppen välkomnar förslag, tips för att göra just biblioteket ännu mer levande. En person ur gruppen kommer att finnas på plats 3 mars, 7 april, 5 maj mellan klockan 18 och 19, för att ta emot idéer. Min spontana idé var, varför finns inte möjligheten att köpa en kopp kaffe på biblioteket.   -Tänk, att gå hit, - till denna underbara miljö, -låna en av mängder tidningar, - eller en bok, - en kopp kaffe o en god kaka, vilken dröm....

Varför inte, sommartid, vid ett trevligt möblemang utanför det fina biblioteket. - Bara en enkel reportertanke! (-eller kanske ett tips?!)


 

 

Maximus och Cleo besöker ofta biblioteket i Vittsjö och letade ivrigt bland barnböckerna.


Naturligtvis gjorde denna lapp att mitt samtal med Thomas fortsatte ytterligare ett tag. Jag nämnde min spontana idé. Det skulle inte vara omöjligt att genomföra tror Thomas.

 

 

 

 

Vid det fortsatta samtalet framkom att Thomas uppfattar att antalen besökare har ökat efter hotet om nerläggning. Thomas berättar vidare att Claes Ruderstam haft ett antal skolklasser från Vittsjö skola på besök i biblioteket. Ämnena vid dessa tillfällen har varit till exempel ”Snapphanar, Medeltiden, Vittsjö borg”. Thomas nämner också att studieförbund hört av sig och är intresserade av att medverka.


Susanne Persson som besökte biblioteket med barnen Maximus och Cleo är glad över att biblioteket får vara kvar i nuvarande form.

 

Top