KONST I BJÄRNUM

BJÄRNUM. Nio konstnärer ställer ut i Bjärnum inom ramen för

Konstrundan som började förra helgen.
Vi hittar sex av dem i Ateljé Götesdotter. De andra tre har sin utställning under biblioteket. Där finns Kerstin Enarsson, Annika Fransson och Andreas Rask.

 

Ewa och äpplet
Andreas Rask

 

 

 

 

 


Kerstin Enarsson

– Jag gör akvareller och får min inspiration i landskapet, säger Kerstin Enarsson. I årets utställning visar jag de fyra årstiderna. En av mina favoritplatser är Korsika där jag hittat många motiv. Landskapet där är så varierat och genuint.
Jag tilltalas av hennes varma kompositioner där detaljrikedomen får ge vika för estetiken. Hon har ett varierat utbud av lokala och utländska motiv. Min favorit är dock Hovdala slott.

 

 

 

 

 

Kerstin Enarsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölkakannan
Kerstin Enarsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annika Fransson

– Min teknik går ut på att först fotografera intressanta motiv ur olika vinklar och sen går jag hem till min ateljé och målar, säger Annika.
Hon målar i olja och låter vanligen målningen fortsätta ut på sidorna av spännramen. Det ger lite extra djup i verket, tycker jag. Annika är mycket noga med detaljer och tycks föredra naturalistiska motiv från tiden då jag var riktigt ung. Jag tilltalas särskilt av de hästdragna redskap som inte längre finns i jordbruket. De får mig att återuppleva mina barndomsår på en gård på Österlen.

 

 

Annika Fransen

 

 

 

 

 

 

 

Vårsådd
Annika Fransen


 


Andreas Rask

Han är en son av bygden och tycks ha hittat en alldeles egen nisch.
– Det kan man säga. Jag letar upp metallskrot och metalldelar som jag bearbetar och svetsar ihop, säger Andreas. Det blir roligare och roligare för varje dag och jag tycker att jag också utvecklas efterhand.
Han använder mycket rundjärn och en del ramar av vilka han gör underfundiga kompositioner. Det blir fritt fram för egna tolkningar. Jag träffar Ingrid Ellman från Hässleholm då hon betraktar ett horn som sticker ut ur en ram. På ramen finns tre fingrar. Vi gör egna tolkningar av konstverket och jämför dem med varandra. De är långt ifrån varandra och då blir det ju konst, eller hur?

 

 

 

 

Andreas Rask

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrid Ellemar
betraktar en ram

Top