RÄDDNINGSVÄRNET I VITTSJÖ FÅR MÅNGA LARM

VITTSJÖ. Kårstyrkan i Vittsjö räddningsvärn är fulltalig med åtta personer fast en person har slutat på grund av annan tjänstgöring. Enligt bestämmelserna skall det finnas detta antal men det hade varit plats för ytterligare en person. Rekryteringen är det inget problem med då det finns intresserade att ingå i styrkan om så skulle bli fallet.

Presidiet med ordförande Martin Andersen och kassaförvaltare Mikael Jönsson medan Kenny Karlsson vakar över smörgåstårtorna!

Under förra året hade Räddningsvärnet 19 larm eller uppdrag med brand i byggnad, brand i bil och trafikolyckor. Vid ett par tillfällen har styrkan varit behjälplig hos hemtjänst. Hembesök har skett med information om brandskydd i hemmen. Det har varit ”öppet hus” samt medverkan vid större evenemang i bygden. Det finns ingen central kurs ordnad för motorsågshandhavande så därför får det inte finnas motorsåg i utryckningsfordonen!
Till ordförande i ideella föreningen för Vittsjö räddningsvärn omvaldes Martin Andersen och ledamot i styrelsen för två år omvaldes Robert Lindskog. Föreningen har 15 medlemmar och några interna ämnen diskuterades.
Efter många år tjänst som brandman hade Martin Larsson sagt upp sin anställning på grund av annan tjänst. Han avtackades av Martin Andersen som överlämnade den traditionella brandyxan samt tackade för insatser under många år.
Deltagarna samlades till samkväm med smörgåstårtor.

Martin Andersen överlämnar den traditionella brandyxan till Martin Larsson.

Top