VITTSJÖ RÖDAKORSKRETS ÅRSSTÄMMA I LINDEN.

VITTSJÖ. Cirka trettio damer och två herrar närvarade vid Kretsstämman i Linden måndagen den 23 februari 2015. Det verkade nästan som männen inte är välkomna. Så är det givetvis inte. Det är snarare så att männen inte lockas. Skälet för detta är nog tidsandan. Föreningar och årsmöten är något nutidens aktiva generationer inte prioriterar.

Vid utgången av 2014 fanns det ändå 105 medlemmar inklusive de 26 som övertagits när Verums Rödakorskrets lades ned. Styrelsen har haft 9 protokollförda möten. Föreningen har varit representerad i olika samrådsmöten liksom ett lokalt Rödakors-forum i Hässleholm.

Secondhandförsäljningen i KUPAN har funnits i 17 år. Den har varit öppen hela året. Måndag till fredag kl.14-17. Under hösten hade man öppet även torsdagar kl. 17-18. Inte någon dag har man haft stängt. KUPAN är väl värt ett besök. Klädesutbudet är imponerande både vad det gäller myckenhet kläder att välja bland och prissättningen.
KUPAN var även öppen under Vittsjödagen och julskyltningssöndagen. Då sålde man olika RödaKors-produkter och ordnade en tombola med skänkta vinster. Verksamheten på KUPAN har givit ett nettoresultat på 16.250 kronor. Man påverkas inte av regeringens förslag att införa moms på verksamheter som bedriver välgörenhetsinriktad försäljning.

Vittsjö Rödakorskrets har även fortsatt med sin besöksverksamhet. Man har genomfört insamlingar och medverkat/bidragit i olika centrala insamlingar och aktiviteter. Påskblommor delades ut för 20:e året till hemmaboende och boende på vårdhem och i äldreboenden.
Nationaldagen deltog man även i tåget från Marknadsplatsen till Gåsadammen. I oktober bjöd man boende på Skansenhemmet på en utfärd till Gräddhyllan vid Lagan. Där intog man eftermiddagskaffe.

Kretsmötets dagordning med 16 olika punkter var snabbt avklarade under ordföranden ElnaMaria Lindéns proffsiga ledning och en välfungerande valberedning.

Därefter bjöds deltagarna på en god smörgåstårta med tillhörande dryck.

I verksamhetsberättelsen framför man ett stort tack till alla, som genom ideellt arbete, medlemskap, skänkta gåvor eller på annat sätt stöttat Vittsjö Rödakorskrets arbete.

Top