SNAPPHANEBYGDENS SPARBANK FIRADE MED KONSERT OCH TÅRTA

VITTSJÖ. Utan överdrift kan det konstateras att det var helt fullsatt när Kulturskolan i Hässleholm gav konsert! Elevernas konsert hölls i Snapphanebygdens sparbank i Vittsjö med två föreställningar. Samtidigt passade banken på att fira sin ettåriga vistelse i kulturorten med kaffe och tårta samt kundvänlig betjäning.

Bild: Fullsatta åhörarplatser vid konsert i Snapphanebygdens lokal

Frågeformuläret som skulle fylla i för eventuell vinst hade frågor som var betydligt lättare än svaren! Det var nog inte många som visste att Snapphanebygdens sparbank har sina anor ända från 1868 men året före hade faktiskt Vittsjö sparbank grundats. Beträffande Snapphanebygdens sparbank har det funnits företrädare som Föreningsbanken och Jordbrukskassan.
Filialen i Vittsjö öppnades för ett år sedan och det firades med öppet hus där alla besökare, antingen de hade bankärenden eller ej, fick tårtbit och kaffe. Lokalen liksom entré var utsmyckad med ballonger i bankens färger?


Bild: Bland de yngsta besökarna i banklokalen var nog dess två barn.

Störst samling blev det då Kulturskolans elever hade sin konsert med musikkår, solister, och duetter med olika instrument från blockflöjt till saxofon och valthorn under ledning av Maria Högsten och Tobias Sandén. Ett par av eleverna var även sångsolister. Samtliga sittplatser var väl besatta då anhöriga och andra intresserade kom för att lyssna.

Bankchef Jarl Nilsson och hans personal var belåtna med dagen som i stort sett var ett födelsekalas men också med baktanken att fler skulle finna vägen till ortens bankställe. Någon speciell drive fanns inte men de som sökte upplysningar fick besked över sina spörsmål. För närvarande pågår en drive där en grupp fastighetsägare uppvaktas. Jarl Nilsson uttryckte sig så att han och personalen ser mot framtiden med tillförsikt, att flera gynnar banken med synnerligen god lokal kontakt.

Bild:Maria Högsten leder en grupp musikanter.

Bild: Ett par elever från Kulturskolan spelar
medan kaffebryggaren väntar på besökare!


Top