SJÖSTUGAN ÖPPNAR DEN 30 APRIL

VITTSJÖ. För Mia Marjasdotter och Cecilia Sundgren är det ingen ny arbetsplats på sommarcafé Sjöstugan i Vittsjö. Båda två var då verksamma som arbetskamrater på Sjöstugan för omkring 15 år sen. Nu återvänder till sin forna arbetsplats som arrendatorer på det populära café Sjöstugan med utsikt över Vittsjön och dess omgivningar.

 

Bild: Cecilia Sundgren och Mia Marjasdotter kommer
du att träffa på Sjöstugan under sommaren.

Sjöstugan uppfördes 1896 och började med caféverksamhet 1925 då café Valhalla skötte om verksamheten. Sommarcaféet fortsatte en bit in på 1950-talet men sen blev det några års uppehåll. År 1989 köpte vattenskidklubben fastigheten och sen dess har det varit populärt utflyktsmål med kaffe samt våffla och andra matnyttigheter.

Mia och Cecilia från Vittsjö och Bjärnum kommer givetvis att fortsätta med standardutspisningen av kaffe med våfflor. Dessutom kommer det att finnas smörgåsar med varierande smaskigt sovel. Enklare lunchförtäring kommer att erbjudas med varierade tillredning och smaker.
Sedan en tid tillbaka har de båda jäntorna haft fullt upp att modernisera utrymmen som tillhör caféverksamheten. Det har målats och fejats för att allt skall vara i topptrim till Valborgsmässoafton klockan 12.

Under maj månad kommer öppettiderna att vara klockan 12- 19 på vardagar samt klockan 12-21 under helgerna. Givetvis gäller även övriga tider för bokningar. Från och med juli månad och till sista augusti blir det öppet 12- 21 alla dagar. Beroende på väderleksförhållanden kommer det eventuellt att bli helgöppet under september månad.
Flera underhållningar är planerade utöver de traditionella samlingarna. Flera lokala förmågor kommer att roa och underhålla caféets gäster från bryggan i Vittsjön eller från altanen.

Top