Valborgsmässofirande i Verum

VERUM. Traditionsenligt avgick fackeltåget med barn och ungdomar från Bygdegården kl 21:00.

När de kom fram till bålet på Peters äng nedanför kyrkan kastades facklorna på bålet som då antändes och började brinna.

Bygdelagets ordförande Anders Paulsson

Samtidigt hälsade ordföranden i Bygdelaget Anders Paulsson gästerna och våren välkomna. Trots det dåliga vädret innan, och den något kylslagna kvällen, var det uppskattningsvis mellan 2- 300 personer som kom till denna festlighet.

Efter anförandet sjöng Verumskören under ledning av Mats Lunnergård några traditionsenliga sånger.

Sofia Larsson och kören

Sofia Larsson med sin vackra och klara stämma sjöng en vacker visa, och ytterligare några sånger av kören innan Anders Paulsson överlämnade ordet till kvällens talare som var bygdens son Mats Pettersson.

Mats Pettersson höll talet till våren

I sitt tal tog Mats upp det stora antal som emigrerade från trakten och åkte till det stora landet i väster under den stora utvandringen, samtidigt passade han på att göra lite reklam för den bok som Bygdelaget tillsammans med Mats planerar att skriva. Denna bok kommer bland annat att handla om dessa personer som utvandrade och Bygdelaget hoppas boken blir klar till julen 2016.

Sedvanligt fick talaren som tack en smidesljusstake tillverkad av Gert Hallqvist.
Innan det stora fyrverkeriet startade sjöng alla nationalsången, kören belönades med varsin blomma och fyrverkeriet startade.

 

Top