VÅREN KOM ÄVEN TILL EMMALJUNGA!

EMMALJUNGA. Emma Ljung var samlingsplats för fackeltåget mot idrottsplatsen på Valborgsmässoafton där bålet skulle tändas. Hembygdsföreningens sångare och musiker kom till platsen men före denna hyllning till våren gjorde ett ”hembesök” hos 90-årige Arne Johansson i Emmaljunga.

Arne Johansson fyllde 90 år för några dagar sen och underhållningspatrullen hyllade honom med vårvisor. Dessutom utbringades ett leve för jubilaren som tog emot hyllningarna på villans trappa tillsammans med sin hustru Alli.

Arne Johansson hyllades. Här tillsammans med hustru Alli

Färden fortsatte till idrottsplatsen dit fackeltåget anlände med sina brinnande facklor. Dessa placerades i det väntande bålet som snart flammade upp som ett vårdtecken för vårens ankommande. Sång- och musikgruppen inledde med hälsning till våren medan de lutande målstolparna på idrottsplatsen behöll sin ställning. Brandvärnets personal stod beredda men var sysslolösa hela kvällen. Programvärd för evenemanget var lokala Emmaljunga Byalag som kan vara nöjda men hade nog varit ännu mer belåtna om fler av bygdens innevånare hade haft ork att komma till festen som dock berör hela byn.

Sångargruppen förmedlade vårens ankomst till Emmaljunga.

Sånggruppen fortsatte med Sjösalavals samt ”kattfot och blå violer” och andra vårliga visor som tillhör årstiden. Våren hälsades även välkommen med ett leve för kommande grönska. Idrottsplatsens kaffestuga blev samlingsplats för fika och diverse spörsmål om bygden och annat intressant.
Nästkommande program för byalaget är en cykelutfärd i bygden på onsdag den 6:e med samling vid ”Emma” klockan 18. Alla modeller av cykelfordon med förare kan delta!

Top