VALBORG PÅ SKANSEN EN LYCKAD KVÄLL

 

VITTSJÖ. Det kom cirka hundra personer till Skansen för att uppleva det traditionella firandet av Valborg, som Wittsjö Hembygdsförening arrangerar. Det var en lite kylig men regnfri kväll, Publiken stannade kvar länge.

Bjärnums Manskör kom klockan halv åtta med tjugo man och inledde kvällens underhållning med att på sitt välkända och humoristiska sätt sjunga ett antal vårvisor. De kom gående genom skogen från Skansenhemmet efter att där ha sjungit för de äldre.

Brasan tändes klockan åtta och efter en stund var det Staffan Örneskans som höll sitt vårtal. Ett kort men väldisponerat sådant. Han avslutade med några humoristiska citat ur bibeln som publiken hade verkligt roligt åt.

De tre välsjungande vittsjöflickorna Viktoria, Nellie och Thindra bjöd därefter på ett program med tilltalande melodier passande den närvarande publiken. De hade planerat att sjunga sju låtar men det blev nio. Det bör också ha glatt flickorna att alla gärna stod kvar och lyssnade på deras spel och sång. Omdömet jag fick när jag gick bland publiken var att de tyckte det var ett välordnat och trevligt firande av våren och hur duktiga flickorna är.

Efter att flickorna avslutat sitt framträdande så kom det fram en ung man cirka 19-20 år. Han bor troligen på Trobeck. Hans namn är Vide.

Jag hoppas att jag uppfattade det rätt. Han ville rappa för oss. Vår duktige ljudmakare Mikael Nilsson lyckades med hjälp av en mikrofon föra över musiken från Vides telefon. Vi fick uppleva ett par trevliga rapplåtar. Vi var alla mycket överaskade och uppskattade vad ynglingen presterade.


Även i år bjöd Hembygdsföreningen på ett välladdat fyrverkeri. Det varade under minst tjugo minuter. Även här mötte jag ett uppskattande omdöme av en campare. Han sade ”det är alltid trevligt att fira valborg i Vittsjö”. Bättre omdöme kan inte arrangören få.

Top