Birgitta från Vittsjö vann skånefototävling
Motiveringen: "Ett mycket fint porträtt, fin ljussättning med bra komposition. Personen bra placerad lite till vänster och något med dragning neråt, nästan så att huvudmotivet är placerat i "gyllene snittet". Ansiktets ljussättning med halva i ljus och halva i lite skugga känns mycket bra. Den ganska diffusa bakgrunden framhäver personens hemvist. Hela bilden upplevs som harmonisk och personens spontana uppsyn känns verkligen avspänd. En toppenbild och vi gratulera fotografen till ett jättebra jobb."

Skånefoto är 50 år och varje år genomförs en fototävling. I år gick den av stapeln i Helsingborg. Jag ringer Birgitta, som är medlem i Tyringe FK och gratulerar till förstapriset: ett silverdiplom. Ytterligare 24 fotografer deltog i samma klass.birgittas-bild-2.jpg
- Var är bilden tagen?
- I norra Indien. Jag vandrade i staden för att fotografera hus och människor och fastnade för mannen, kanske inrest från en by. Han bar ingen äkta turban utan hade en vackert virad duk om huvudet. Jag frågade om jag fick ta en bild av honom och han bekräftade vänligt att det gick bra (tror jag). Han var ensam och hade ledsna ögon. Efter fotograferingen tackade jag honom och han bugade artigt och vänligt.
Top