Händelser i Vittsjö

Häftet börjar med år 1000 och går fram till och med 2007. Under varje år finns en kortfattad beskrivning av aktuella händelser. En hel del från Emmaljunga och Verum finns också noterat. I slutet av häftet finns ett register vilket gör det lätt att finna årtal för en viss händelse.

Börjar man titta i häftet är det lätt att fastna en god stund, speciellt om man själv, som jag, har minnen från Vittsjö under 60-talet och framåt. -Visst har orten drabbats av betydigt fler stormar än Gudrun och Per, -1970 grep kamreren Ingemar Nilsson en bedragare, -1983 gjorde Kungaparet ett uppehåll i Vittsjö på sin Eriksgata, för att ta några exempel på saker som finns beskrivna i häftet.

Ebbe nämner att han år 2000 gav ut det första häftet. Nu har ytterligare sju år med många händelser tillkommit. Tidigare år har också kompletterats med fler tilldagelser som läsare tipsat om. Ebbe fortsätter sina noteringar och tar tacksamt emot tips på sådant som kan var av intresse för framtid.

Denna intressanta och läsvärda skrift kostar 40:- och finns att köpa hos utgivaren på Ramnsjövägen 23, det går att kontakta Ebbe på
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  eller 0451 225 63.

Häftet kan också köpas på Servicekontoret i Vittsjö.

Top