Bensinmackar försvinner

Ryktet att Statoil skulle ta över bensinförsäljningen efter Hydro i Vittsjö och Bjärnum är enbart ett falskt rykte. Visserligen finns det en viss fusion mellan de båda bolagen men det sträcker sig inte så långt som samarbete mellan bensinmackarna, omtalas från Statoil.
I Bjärnum har det varit något färre bensinstationer än i Vittsjö men från den 15 kommer det endast att finnas ett försäljningsställer för bensin i Bjärnum. En gång i tiden har det funnits fyra bensinstationer i Bjärnum. Satsningen från Shell i Bjärnum är tämligen omfattande med bemanning klockan 06 - 22 på vardagar samt klockan 08 - 22 på lördag/söndag. I den lilla minihandeln finns en hel del att köpa och dessutom säljer det privata företaget biltvätt för hand. Paket som sänds med lastbil kan avhämtas på Shell liksom inlämning av paket. I servicen ingår även försäljning av frimärken. Med lite överdrift kan sägas att Bjärnum har två bykärnor!shell-bjrnum-ebbe.gif
Din-X i Vittsjö blir nu ensamförsäljare av bensin i Vittsjö och för närvarande finns inte någon avsikt att stänga försäljningen men däremot har företaget varit till salu en tid. På denna plats äger bensinbolaget pumparna men själva macken ägs av företagaren.
I Emmaljunga har Gulf bensinstation haft öppet i ett år och Bilvård i två år. Även i Emmaljunga satsas det friskt på servicen men någon kontantförsäljning av bensin och diesel sker inte utan all tankning sker med kort detta för att undanröja intresset för rån och inbrott. Annetté och Christian Telander äger hela anläggningen sedan Gulf utfört ombyggnaden. I dagarna har EMMALJUNGA STOPPET utökat verksamheten med en kiosk, en mugg kaffe och korv eller lite godis. Dessutom kommer kvällstidningarna att finnas på plats om någon dag. EMMALJUNGA STOPPET har kommit för att stanna med sin service till orten och vägfarande.gulf-emmaljunga-ebbe.gif
I dagens läge på bensinmarknaden kommer landsbygden att utarmas ännu mer. Från 9 000 bensinstationer för 40 år sedan i Sverige är nu antalet ner i 3 500 och något tusen bensinmackar skall försvinna den närmaste tiden. Bensinbolaget Statoil har och håller på att köpa upp ett antal andra bensinbolag för att minska konkurrensen. Det blir enbart de större orterna som Statoil kommer att satsa på medan landsbygden utarmas.
Det är av stor vikt att landsbygdsbefolkningen är lojala mot ortens kvarvarande bensinförsäljare för att behålla servicen.

Tanka hemma för att behålla servicen! hydro-vittsj-small--ebbe.gif

hydro-bjrnum-small--ebbe.gif

Dessa försvinner!
epe
Top