Valborg i Emmaljunga

Konferiencier var Viveka Johansson. Tåget av fackelbärare startade från Emmaljungasymbolen Emma Ljung och snart flammade bålet, antänt av facklorna medan brandvärnet i Emmaljunga kylde ner de svagt grönskande buskarna i bålets närhet. Talet till våren hölls av Jonny Karlsson som läste vers till hyllning av våren. Han utbringade också ett leve för den ankommande varmare tiden. Hembygdsföreningens sånggrupp underhöll med flera fina och uppskattade visor och sångstunden avslutades med Nationalsången som sjöngs unisont.

Tidigare hade hembygdsföreningens sångare utfört uppskattade gästbesök i en by på landsbygden. Nyinflyttade till orten var helt överrumplade då de inte tidigare upplevt att en grupp sångare och musiker invaderade gårdsplanen och lovprisade våren med sång och musik.

Efter framträdandet i Emmaljunga fortsatte gruppen till Hårsjö där bålet vid den gamla skolan flammade och lyste upp mörkret. Även här blev framträdandet uppskattat och sångarna blev bokade att återkomma nästa år. Ett sprakande fyrverkei avslutade festligheterna.

Efter genomförd sångarturné på 15 platser samlades hembygdsföreningens sångare och musiker till trivsam samvaro med mackor och tårta vid fikaborden. 

Top